Nyheter

2021-06-29

Grafisk Dala-koncern växer med förvärv i Mora.

Tryckeri- och annonstidningskoncernen Bokstaven i Rättvik expanderar med förvärv av profiltryckeri i Mora.
Bokstaven i Rättvik med verksamhet i Rättvik, Leksand, Mora, Svärdsjö, Falun och Filipstad förvärvar Trycket i Dalarna med hemvist i Mora. Koncernen kommer därmed att ha närmare 30 anställda.
- Tillsammans med näringsliv och organisationer i hela Dalarna hoppas jag att vi kan utveckla och säkra framtiden för våra företag och dess anställda, säger Håkan Johansson som är vd för Bokstaven, om affären som blev klar nu i juni 2021.
Bokstaven-koncernen siktar på att omsätta runt 40 miljoner kronor och runt hälften av omsättningen kommer från de lokala annonstidningarna som man också ger ut runt om i Dalarna.

Trycket som ligger i Mora nylanserade för inte så länge sedan sitt varumärke på domänen tryck1.com efter att man lämnat kedjan New Wave Profile.
Håkan Johansson på Bokstaven berättar att det för Trycket betyder att verksamheten framöver kan erbjuda ett bredare utbud av tjänster inom tryck, skylt, kartong och digitaltryck.
Trycket startades i Mora 1978 av Per och Helene Hofvander och enligt Håkan Johansson, vd på Bokstaven, är samordningsmöjligheter och att kunna bredda sitt erbjudande till marknaden en av nycklarna för att klara framtiden.
Den lokala närvaron är viktig vilket är en av anledningarna till att vi vill växa till ytterligare orter. Nu kommer Trycket att få möjlighet att erbjuda hela vårt produktsortiment och vi kan erbjuda våra kunder allt det som Trycket är så duktiga på, förhoppningsvis till gagn för företagen på våra respektive orter.

Trycket kommer att bli kvar i samma lokaler i Mora som tidigare, och drivas vidare i samma namn.

- Vi har ambitionen att utveckla servicen och successivt erbjuda en större palett av valmöjligheter när det gäller trycksaker, skyltar och reklam, säger Håkan Johansson.

Kunderna i Mora kommer att mötas av personal de redan känner, som förutom skyltar, banderoller, bildekor, printade och screentryckta dekaler, klädtryck och presentreklam, nu även kommer att kunna erbjuda trycksaker, kopieringstjänster, tidningar, kartonger med mera.


2021-04-06

Nu lanserar vi del ett i vår stora förvandling!

Sedan 1978 har vi hjälpt företag och föreningar att synas med allt från banderoller och mässväggar till bildekaler, profilkläder och giveaways - idag är det vår tur.

Vi har mixat vår mångåriga erfarenhet med framtidens möjligheter och tagit fram essensen i vad som är nya Tryck1. Med en ny kostym och kommande innovativa nyheter siktar vi nu på att bli Sveriges modernaste leverantör inom profilering och exponering.

Så välkommen tillbaka till Tryck1 - självklart med samma service och expertis som du alltid fått!